E faʻafefea ona filifili suiga RF i RF faʻataʻitaʻiga otometi faiga?

E faʻafefea ona filifili suiga RF i RF faʻataʻitaʻiga otometi faiga?

Talofa, sau e fa'atalanoa a matou oloa!

I masini su'esu'e microwave, RF ma microwave switches e fa'aaoga lautele mo fa'ailo ala i le va o meafaifa'aili ma DUTs.E ala i le tu'uina o le ki i totonu o le switch matrix system, o fa'ailo mai le tele o meafaifa'aili e mafai ona fa'afeiloa'i ile tasi pe sili atu DUTs.O lenei mea e mafai ai ona faʻamaeʻaina le tele o suʻega e faʻaaoga ai se masini suʻega e tasi e aunoa ma le manaʻomia mo le motusia soo ma toe faʻafesoʻotaʻi.Ma e mafai ona ausia le otometi o le faagasologa o suʻega, ma faʻaleleia atili ai le lelei o suʻega i siosiomaga gaosiga tele.

Fa'ailoga autu o le fa'atinoga o le suiina o vaega

O le gaosiga televave o aso nei e manaʻomia ai le faʻaogaina o mea faʻaoga maualuga ma toe faʻaaogaina i meafaifaʻaili suʻega, faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, ma faiga faʻataʻitaʻi otometi.O nei suiga e masani ona faʻamatalaina e tusa ai ma uiga nei:

Fa'asologa o taimi

Ole tele ole fa'aogaina ole RF ma le microwave e amata mai ile 100MHz ile semiconductor ile 60GHz ile satelite.O mea fa'apipi'i fa'ata'ita'iga fa'atasi ai ma fa'alava fa'alava galue ua fa'atuputeleina le fetuutuuna'i o le faiga o su'ega ona o le fa'alauteleina o fa'asalalauga fa'atele.Ae o le lautele o le fa'agaoioiga masani e ono a'afia ai isi ta'iala taua.

Fa'aofi gau

O le fa'aofiina gau e taua fo'i mo su'ega.O se gau e sili atu nai lo le 1 dB poʻo le 2 dB o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le faʻailoga, faʻateleina le taimi o le siʻitia ma le pa'ū pito.I totonu o siosiomaga faʻaoga maualuga, o le faʻaogaina o le malosi o nisi taimi e manaʻomia ai se tau maualuga tele, o lea o le faʻaopoopoga o tupe leiloa na faʻaalia e le eletise eletise i le ala liliu e tatau ona faʻaitiitia i le tele e mafai ai.

Fa'afo'i gau

O le gau o le toe faafoi o loʻo faʻaalia i le dB, o se fuataga o le fua faatatau o galu tumau (VSWR).Fa'afo'i gau e mafua mai impedance le fetaui i le va o matagaluega.I le fa'aogaina ole microwave, o uiga o mea ma le tele o vaega o feso'ota'iga o lo'o iai se sao taua i le fuafuaina o le fetaui po'o le le fetaui e mafua mai i a'afiaga o le tufatufaina.

Tulaga tutusa o faatinoga

O le tumau o le maualalo o le faʻaogaina o le gau e mafai ona faʻaitiitia ai faʻapogai faʻafuaseʻi i le ala fua, ma faʻaleleia ai le saʻo o fua.O le tumau ma le faʻamaoni o le faʻatinoga o suiga e faʻamautinoa ai le saʻo o fua, ma faʻaitiitia le tau o le umiaina e ala i le faʻalauteleina o taamilosaga faʻavasega ma faʻateleina le taimi o le faʻaogaina o faiga.

Tu'ufua

O le fa'aesea o le maualuga lea o le fa'aitiitia o fa'ailo le aoga na maua i le uafu o tului.I laina maualuga, o le vavaeeseina e matua taua lava.

VSWR

O le VSWR o le ki e faʻamoemoeina e ala i mea faʻainisinia ma faʻapalepale gaosiga.O le leaga o le VSWR o loʻo faʻaalia ai le i ai o mafaufauga i totonu e mafua mai i le le fetaui o le impedance, ma o faʻailoga parasitic e mafua mai i nei ata e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻalavelave faʻailoga (ISI).O nei mafaufauga e masani lava ona tupu i tafatafa o le so'oga, o lea e fetaui lelei le feso'ota'iga ma feso'ota'iga sa'o o uta e mana'omia tele su'ega.

Suiga vave

O le saoasaoa o le ki o lo'o fa'amatalaina o le taimi e mana'omia mo le sui o le uafu (sui lima) e alu ai mai le "i" i le "off", pe mai le "off" i le "on".

Taimi mautu

Ona o le mea moni o le taimi fesuiaʻi e naʻo le faʻamaoniaina o se tau e oʻo atu i le 90% o le faʻamautu / tau mulimuli o le faailo RF, o le taimi faʻamautu e avea ma faʻatinoga sili atu ona taua o suiga o le malo i lalo o manaʻoga o le saʻo ma le saʻo.

Mana tauave

O le mana o le tauaveina o loʻo faʻamatalaina o le gafatia o se ki e ave ai le mana, lea e vavalalata vavalalata ma le mamanu ma mea e faʻaaogaina.A iai le eletise RF/microwave i luga o le uafu ki i le taimi e fesuia'i ai, e tupu le suiga ole vevela.O suiga malulu e tupu pe a aveese le mana fa'ailo a'o le'i fesuia'i.O le fesuia'i malulu e maua ai le maualalo o feso'ota'iga i luga ole laiga ma umi le ola.

Fa'amuta

I le tele o talosaga, e taua tele le fa'amutaina o uta 50Ω.A faʻafesoʻotaʻi le ki i se masini malosi, o le faʻaalia o le mana o le ala e aunoa ma le faʻamutaina o uta e ono faʻaleagaina ai le puna.E mafai ona vaevaeina suiga eletise i ni vaega se lua: oi latou o loʻo i ai le faʻamutaina o uta ma i latou e leai se uta.E mafai ona vaevaeina sui malo mautu i ni ituaiga se lua: ituaiga absorption ma ituaiga ata.

Lisi vitio

E mafai ona va'aia le li'o vitiō o fa'ailoga fa'ama'i o lo'o fa'aalia i le ki RF uafu pe a leai se fa'ailoga RF o iai.O nei faʻailoga e sau mai le galu e faʻatupuina e le avetaavale ki, aemaise lava mai le pito i luma voltage spikes e manaʻomia e tuli ai le ki maualuga-saoasaoa o le PIN diode.

Soifua tautua

Ole ola umi ole auaunaga ole a fa'aitiitia ai tau ma fa'agata tau tupe o ki ta'itasi, ma fa'atauva ai tagata gaosi oloa ile maketi ma'ale'ale tau i aso nei.

Le fausaga o le ki

O fa'asologa eseese o suiga e maua ai le fetuutuuna'i mo le fausiaina o matrices lavelave ma faiga fa'ata'ita'i otometi mo fa'aoga ma alaleo eseese.

E vaevaeina faapitoa i le tasi i le lua i fafo (SPDT), tasi i le tolu fafo (SP3T), lua i le lua fafo (DPDT), ma isi.

Fa'asinomaga so'otaga i lenei tusiga:https://www.chinaaet.com/article/3000081016


Taimi meli: Feb-22-2024